Ik hoop dat je iemand vindt waar je heel gelukkig mee wordt

Strand

Dank je wel. Dacht ik een beetje verbluft. Diegene bedoelde het goed met elke vriendelijke vezel in zijn lijf. Alleen wist hij niet dat ik niet geloof in geluk vinden bij een ander.

Je vindt ware geluk alleen maar in jezelf.

Daarbij zeg ik niet dat je niet gelukkig kunt zijn met iemand. Je geluk hangt alleen niet af van een ander persoon. Jij maakt de keuzes en beslissingen in je leven die jouw geluk bepalen.

“Ja maar die ander deed dit en die ander deed dat.” Klopt. Andere mensen om jou heen maken ook beslissingen en die beslissingen kunnen absoluut invloed hebben op jou. De keus aan jou is hoe jij je laat be├»nvloeden en hoever je iemand toe laat om jouw gevoel/leven te bepalen. Je kunt verdrietig worden van een relatie die kapot knalt en hier om rouwen in je eigen tempo. Er komt alleen een tijd dat je zelf de keuze moet maken hoe je verder gaat. Laat jij jouw gevoel bepalen door een ander of maak je zelf de beslissing: “Zo en nu is het genoeg!”. Want wat er ook gebeurd je kunt altijd een keuze maken hoe je verder wilt. Soms heb je hulp van een professional nodig, soms heb je alleen even tijd nodig, helpt meditatie. Er zijn zoveel opties maar maak een keus. Blijf niet hangen in het gevoel dat je iemand moet hebben om gelukkig te zijn.

Kan je partner je dan niet gelukkig maken?

Nee.

Je kunt wel heel gelukkig samen zijn. Een aanvulling op elkaar, smakelijk lachen, samen huilen, samen allerlei moois meemaken waar jij je bijzonder gelukkig door voelt. Mijn overtuiging is als jij geen geluk kunt vinden in jezelf je ook jouw geluk niet kunt delen met iemand anders. Dit gaat ook hand in hand met zelfliefde. Door lief te zijn voor jezelf. Jezelf de dingen te gunnen die je ook een partner zou gunnen begin je met het genezingsproces van jezelf. Vanuit die zelfliefde ontstaat zo een puur geluk dat je die op een gegeven moment wel wilt delen met een partner.

Op die manier trek je ook een betere match aan. Als ik naar mezelf kijk hoe ik aan het veranderen ben qua innerlijk en hoe dat zich begint te uiten naar buiten toe is echt bizar. Als jij werkt aan je geluk en zelfliefde dan gaat je blik weer openstaan, je huid gaat stralen, je glimlach wordt nog mooier. Je hele energie straalt liefde uit en liefde trekt nog meer liefde aan. Ben je gelukkig? Dan trek je nog meer geluk aan.

Ben je nog niet zover? Visualiseer hoe jij bent als je van jezelf houdt en je helemaal gelukkig bent zonder dat je geluk en zelfliefde afhangt van een externe factor. Gooi jouw verlangen het Universum in en denk in alle mogelijkheden die je hebt. Maak daarnaast de keuze om van jezelf te houden. Elke dag opnieuw. Spreek het gewoon uit: IK HOU VAN MEZELF.

xxx

Gerda

Edelstenen die zelfliefde bevorderen:

Rozenkwarts