Samhain – All Hallows’ Eve – Halloween

Samhain - Halloween - All Hallows' Eve

31 oktober

We vieren en eren tijdens deze feestdag de voorouders, spirits en degenen die zijn overleden. Samhain is misschien wel de allerbekendste van de witchy feestdagen omdat deze ook op Halloween valt. De reden waarom we Samhain vieren is dat we de natuurlijke beweging van dood en (her)geboorte herdenken. Ook gaan we het donkere gedeelte van het jaar in. Op Samhain is de grens tussen het hiernamaals en onze wereld het dunst, communicatie met de spirits en onze voorouders is dan het makkelijkst.

Altaar - Sacred Space:

Vul je altaar met echte Halloween producten zoals pompoenen, appels, mais, herfstbladeren, spoken, spinnenwebben, heksenbezems, ketels, lantarens, kaarsen, de maan.

De kleuren die bij deze feestdag horen zijn natuurlijk zwart, rood, oranje, wit en goud.

Gebruik de edelstenen: zwarte obsidiaan, bloodstone (heliotroop), hematiet, onyx, rookkwarts, carneool.

De geuren die je gebruikt zijn: frankincense, mirre, sandalwood, patchoeli

Hoe te vieren?

Er zijn diverse manieren om Samhain te vieren.

Vul je altaar met foto's van overleden loved ones. Dit kan je ook op een aparte plek doen als je dit prettiger vind. Plaats op dit altaar naast foto's ook kaarsen en spulletjes van diegene die je wilt eren. (alleen foto's is ook prima trouwens). Doe vooral wat goed voelt voor jou.

Sommige heksen plaatsen ook aangestoken kaarsen aan en zetten die buiten bij de deur of raam om de overleden loved ones uit te nodigen in hun huis.

Grappig is om te bedenken dat heel veel mensen dit met Halloween doen om te laten zien aan de kinderen dat ze bij hun snoep kunnen ophalen. You invite the spirits 🙂