Hoe reinig ik mijn stenen en mezelf?

Vraag nummer 1 als je voor het eerst een kristal aanschaft: Hoe kan ik deze reinigen? In dit stukje blog vertel ik je mijn mening over hoe je het beste en op de meest veilige manier je kristallen en jezelf kunt reinigen.

Zelf begon ik met het lezen van edelsteenboeken met hele ingewikkelde rituelen om je kristallen te reinigen en op te laden. Je hoefde nog net niet in je blote kont rond een vuur te dansen. Eigenlijk is het heel erg simpel en daarnaast ook een heerlijk ontspanningsritueel.

Voor mij is het reinigen van mezelf en mijn kristallen echt een ontspannen moment. Ik pak mijn Palo Santo erbij (Salie kan uiteraard ook heel erg goed). Zet een kaarsje aan en houdt het stokje Palo Santo in het vlammetje. Wees altijd voorzichtig met open vuur en zorg voor een brandveilige omgeving. (Dus niet je kaars dicht bij een gordijn bijvoorbeeld.) Laat de Palo Santo (of Salie) even een klein tijdje branden. Blaas daarna het vlammetje uit.

Nu komt er een flinke rook van je cleansing tool (Palo Santo of Salie). Adem een aantal keer diep in en uit. Ontspan helemaal. Laat deze rook langs je lichaam cirkelen van onder naar boven (van je voeten naar je kruin). Hierdoor kun je jezelf reinigen van negatieve energie of van energie dat niet bij je hoort of waar je zelfs last van hebt. Je merkt vanzelf wanneer het genoeg is.

Dit zelfde doe je met je kristallen. Als jij het gevoel hebt dat ze reiniging nodig hebben dan haal jij je kristallen door de rook van je cleansing tool. Ook hierbij merk je vanzelf wanneer het genoeg is. Heb je veel kristallen die je in 1 keer wilt cleansen? Leg ze in een zeef en houd de rook onder de zeef door. Als je klaar bent leg je je Palo Santo of Salie in een vuur vaste schaal, in een Abalone schelp of een heksenketeltje. Je kunt hierin een laagje zand doen om je tool direct te doven.

Opladen is niet nodig. Een kristal blijft namelijk zijn werking houden. Dit doet ze al miljoenen jaren. In de grond of in de volle maan is dus niet nodig. Uiteraard mag het wel. Let wel altijd op met welke kristallen je iets doet. Sommige kunnen absoluut niet tegen water bijvoorbeeld. Je kunt je kristallen wel een intentie meegeven om ze extra voor je te laten werken. Houdt de edelsteen tussen je beide handen en spreek je intentie uit naar je edelsteen. Ik heb hierin ook altijd het idee dat als jij jouw intentie hardop uitspreekt je de intentie deelt met het Universum en de energie er mee aan het werk kan.

Meestal als wij het gevoel hebben dat onze stenen gereinigd en opgeladen moeten worden, is het dat wij gereinigd en opgeladen moeten worden. Je hebt ontspanning nodig na een drukke periode of je hebt letterlijk reiniging nodig van negatieve energie. Luister naar dit gevoel. Pak je moment en doe al je handelingen rustig aan en met beleid. Zet een relaxt muziekje op. Kijk goed naar de vlam en daarna naar de rook. Voel de Palo Santo en de Salie in je handen en voel hoe de rook jezelf en je kristallen reinigt. Mindfull omgaan met je handelingen maakt reiniging een heel mooi ritueel.

Veel plezier met reinigen!

xxx

Gerda

Shop hier je artikelen: Palo Santo, Salie, Abalone schelp, Kaarsen

Een reactie op “Hoe reinig ik mijn stenen en mezelf?

  1. Pingback: concrete repair near me