Amethist

Amethist is onderdeel van de kwartsgroep. De naam amethist betekent “Niet dronken” (in het Grieks). Meteen verklarend waarom de amethist veel gebruikt wordt tegen verslavingen. De amethist werd vroeger ook vaak als amulet gedragen tegen dronkenschap.

Als je amethist verhit met 470-750 graden Celsius dan verkleurd de amethist naar licht geel, rood-bruin, groen en zelfs kleurloos. De gele versie zie je vaak verkocht worden als citrien. Dit is dus vaak verhitte amethist. Hint: let op de witte aanzet en de prijs. Originele citrien groeit anders en is vele malen duurder dan een stukje amethist.

De meest voorkomende vindplaatsen van amethist zijn o.a.: Brazilië, Madagaskar, Zambia, Uruguay, enzovoort.

Spiritueel:

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren.

Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Emoties:

Dit mooie violette kristal herinnert ons eraan dat je gevoelens je grootste bondgenoten kunnen worden. Ze voorkomt dat je 'dronken' wordt van een teveel aan gevoel of dat je 'verdrinkt' in golven van emotie.

Weet je niet hoe je een moeilijke situatie aan moet pakken? Moet je een belangrijk besluit nemen en zoek je licht in de duisternis? amethist geeft je die rust en helderheid zodat het leven je vraag kan beantwoorden.

Rust:

Amethist helpt je uit te rusten en de overgang te maken naar een diepe slaap vol dromen.
Voordat je naar bed gaat, neem de amethist een lange tijd (misschien wel een uur) in je hand en probeer in die overgangsperiode de dingen van je af te zetten die je overdag anders had willen doen, de gesprekken te vergeten die je niet of juist wel had willen voeren. De amethist helpt je de positieve gedachten mee te laten nemen naar de ultieme slaap.

Chakra: Kruin